"Az embert semmi nem jellemzi olyan jól, mint az a könyv, amely legelőször rabul ejti a lelkét."
Carlos Ruiz Zafón

Buday Péter:Majd a Buday!



Buday Péter:Majd a Buday!

A mesterszakács, aki a háziasszonyok nyelvén beszél

A képernyőről ismert mesterszakács évek óta bizonyítja a tévénézők számára, hogy kifogyhatatlan az ötletekből, ha egyszerű, de ízes ételek elkészítése a feladat. Szerinte nincs szükség sem drága alapanyagokra, sem bonyolult trükkökre ahhoz, hogy hétközben és hétvégén jóízűeket együnk. Első könyvében több évtizedes gyakorlatát és szárnyaló fantáziáját állítja azok szolgálatába, akik annak legnagyobb hasznát látják: a háziasszonyokéba.
A kötet receptjei egy-egy hétköznapi hozzávaló köré csoportosulnak, és ezekből Buday pazar sorozatokat épít. Almát, csirkét, babot, rizst, azaz a legegyszerűbb alapanyagokat felhasználva készít ételeket először "Szinte a semmiből", aztán "30 perc alatt", és végül megmutat egy-egy igazi "Ünneplős" fogást is.
Íme, néhány példa az Alma fejezetből: Szinte a semmiből: egy kevés cukorból, egy árva citromból és néhány szem almából üdítő almafagyi készül. 30 perc alatt: alig fél óra, és már tálalhatjuk az ínycsiklandó almás pulykamellet. Ünnepelünk: az alma gálaruhába öltözik és nagyszerű almás-káposztás libamellben teljesedik ki.
A színes fotókkal illusztrált, praktikus receptmutatóval kiegészített kötetet Stahl Judit ajánlja az olvasók figyelmébe.